Geen stempas

Na het lezen van vele krantenartikelen en het volgen van de debatten op de televisie wist ik het zeker: mijn stem gaat naar de SP. Nu was het wachten op mijn stemkaart. Maar helaas, die kwam maar niet. Vorige week toch maar even gebeld, want dat duurde nu wel erg lang. Het bleek dat hij al was verstuurd, maar blijkbaar niet aangekomen. Ik zou een nieuwe opgestuurd krijgen. Uiterlijk afgelopen zaterdag zou ik die dan krijgen. Maar nee hoor, weer niets. Weer gebeld. Tot mijn grote verbazing kon ik niet meer stemmen. Zonder stempas kan je niet stemmen. Al breng je al je persoonsbewijzen mee. Dat de fout niet bij mij ligt maakt niet uit, want hier hebben we te maken met een fraai staaltje bureaucratie. Mij is een fundamenteel recht ontnomen en ik kan alleen maar hopen dat de mensen die wel mochten stemmen massaal op de SP hebben gestemd!