• Ik

Ferry

Verkiezingsavond. Gespannen zit ik met een vriendin de uitslagen af te wachten. Nog vier jaar Balkenende? Of toch een wondertje voor Bos? Ferry Mingelen moet ons wachten veraangenamen met een kleurrijk setje grafieken en analyses. Vooral de grote winnaar, de SP, wordt uitvoerig besproken: wie zijn al die nieuwe SP-stemmers? Het zijn veel mensen met

Verkiezingsavond. Gespannen zit ik met een vriendin de uitslagen af te wachten. Nog vier jaar Balkenende? Of toch een wondertje voor Bos?

Ferry Mingelen moet ons wachten veraangenamen met een kleurrijk setje grafieken en analyses. Vooral de grote winnaar, de SP, wordt uitvoerig besproken: wie zijn al die nieuwe SP-stemmers? Het zijn veel mensen met een laag inkomen en het zijn veel vrouwen, zo blijkt.

Mingelen: „Hieruit blijkt dat vrouwen toch nog steeds meer met emotie stemmen, en mannen meer vanuit de ratio.” Klaarblijkelijk heeft Mingelen noch van vrouwen noch van de SP een erg hoge pet op. Misschien dat hij de VVD weer uit het slop kan helpen.

Laura Menenti

    • Ik