EénNL aangeslagen door verlies

Rotterdam, 23 nov. ”Ik heb het altijd voor Pim gedaan, en voor zijn kiezers.” En weer werd het Marco Pastors, voorman van EénNL, bijna teveel. Tegen middernacht bedankte hij zijn trouwe aanhang in het Rotterdamse café Prachtig voor hun inzet. Hij heeft ”gegokt en verloren”, zei Pastors eerder op de avond, toen EénNL nog één zetel leek te gaan halen. Later werd dat nul. De stemming was mat, Pastors en tweede man Eerdmans aangeslagen. Zelfs in de thuisbasis Rotterdam haalde EénNL niet meer dan 3,2 procent, tegen 8,5 voor Geert Wilders. Spijt dat hij geen hardere campagne heeft gevoerd, heeft Pastors niet. ”Wilders is mij te extreem. Dan had ik mezelf onrecht aangedaan.” De aanhang hield de moed er in door te speculeren over een spoedige val van een nieuw kabinet-Balkenende. ”Over een jaar krijgen we nieuwe verkiezingen!”