Droger en extreem zacht

De komende dagen is het zeer zacht weer in Nederland. Vooral zaterdag springt eruit met misschien wel 18 graden in het zuiden van het land. Na zaterdag is het meest droog en schijnt de zon regelmatig. Tussen depressies boven de oceaan en hogedrukgebieden boven Midden-Europa waaien de komende dagen zuidelijke winden, waarmee extreem zachte lucht wordt aangevoerd. Het hogedrukgebied krijgt geleidelijk meer invloed, waardoor storingen op afstand worden gehouden en de regen bestemd is voor de Britse eilanden.

Vanavond verdwijnt de regen ook uit het zuidoosten. Afgezien van enkele buien langs de westkust en later ook op de Wadden, is het dan overal droog. Vannacht houdt dit weerbeeld aan bij minima rond 8 graden.

Morgen overdag valt aan zee nog een enkele bui, maar elders is het droog met soms wat zon. Bij een matige tot krachtige zuid- tot zuidwestenwind loopt het kwik op naar circa 13 graden. In de tweede helft van de avond krijgt het zuiden te maken met regen en deze breidt vervolgens in de nacht over de rest van het land uit. De minima liggen rond 11 graden.

Zaterdagochtend trekken de laatste spetters regen weg en ’s middags is het dan droog maar meest bewolkt. Een stevige zuidenwind voert extreem zachte lucht aan en het kwik loopt op naar maar liefst 14 tot 18 graden. Zowel zondag als maandag blijft het droog bij af en toe zon en maxima die met een graad of 14 iets lager uitkomen, maar daarmee nog altijd 6 à 7 graden boven normaal liggen.