China offert milieu aan hoge groeicijfers

China offert milieu aan hoge groeicijfers Lingshi, 23 nov. Een cementfabriek in de noordelijke provincie Shanxi in China. De aanhoudende drang tot hoge economische groei om de stabiliteit van het reusachtige land niet in gevaar te brengen, heeft in het eerst halfjaar opnieuw tot vrijspraak geleid van grote vervuilers, klaagt het ministerie van Milieu in Peking, dat zelf weinig invloed heeft. Foto Reuters A labourer sweeps on the roof inside a cement plant as smoke spews out of chimneys in Lingshi county, northern China's Shanxi province, November 23, 2006. The relentless effort to increase the country's gross domestic product led to an increase in the discharge of major pollutants in the first half of this year, according to the country's leading environmental watchdog, China Daily reported. CHINA OUT REUTERS/Stringer (CHINA) REUTERS