BEELDENDE KUNST

Werk van: Chiara Pirito: Kunming, 2005

Open Ateliers Tijdens de jaarlijkse Open Ateliers van de Rijksakademie Amsterdam presenteren vijftig jonge kunstenaars uit de hele wereld zich aan het publiek. In de studio’s waar ze het afgelopen jaar achter gesloten deuren gewerkt hebben onder begeleiding van vooraanstaande kunstenaars en verschillende tentoonstellingsmakers, hebben de kunstenaars kleine solotentoonstellingen ingericht. In en rond het gebouw kun je zijn verder op onverwachte plekken groepspresentaties, speciale projecten, performances en discussies tegenkomen. Veel van de deelnemers aan de vervolgopleiding zullen tijdens deze kijkdagen worden opgepikt door museumdirecteuren, verzamelaars en galeriehouders. Daardoor zijn de Open Ateliers de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toonaangevende graadmeter van ontwikkelingen in de hedendaagse kunst.

Open Ateliers. 25 en 26 nov op de Rijksakademie, Sarphatistraat 470, Amsterdam. Dagelijks 11-19u. Inl: www.rijksakademie.nl of www.openateliers.nl