Barça niet, Chelsea wel geplaatst

Chelsea heeft zich gisteren ondanks een 1-0 nederlaag bij Werder Bremen geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Door de 2-0 overwinning van Barcelona bij Levski Sofia mogen de Spaanse en de Duitse club in een onderling duel uitmaken welke ploeg zich in groep A nog gaat plaatsten. Barcelona speelt thuis tegen Werder en moet winnen.

Chelsea verloor in Bremen door een doelpunt van Per Mertesacker, halverwege de eerste helft. De Londense club wordt minimaal tweede, doordat hij eerder dit toernooi op eigen veld met 2-0 won van Werder.

Barcelona kwam in Sofia in de vijfde minuut op voorsprong door een doelpunt van de Fransman Ludovic Giuly. In de tweede helft verdubbelde de ploeg van de Nederlandse trainer Frank Rijkaard de marge via Andrés Iniesta.

In poule B bereikte na Bayern München ook Internazionale de achtste finales. De ploeg uit Milaan won van directe concurrent Sporting Lissabon (1-0), door een doelpunt van de Argentijnse spits Hernán Crespo. Bayern speelde gelijk tegen Spartak Moskou (2-2), dat maar één punt behaalde.

In poule C, waar Liverpool en PSV zich na hun vierde groepsduel al plaatsten, won Bordeaux met ruime cijfers van Galatasaray: 3-1. Alejandro Alonso, Lilian Laslandes en Julien Faubert scoorden voor de Franse ploeg, Jun-Ichi Inamoto namens Galatasaray. Bordeaux staat nu derde met vier punten, de Turkse ploeg blijft staan op één punt.

AS Roma verzuimde zich te plaatsen voor de achtste finales in poule D, waar Valencia al zeker was van een vervolg. De ploeg verloor met 1-0 van Shakhtar Donetsk door een treffer van Ciprian Marcia. AS Roma staat met zeven punten nog wel tweede, maar de ploeg uit Oekraïne volgt met vijf punten. Valencia won op eigen veld met 2-0 van Olympiakos.