Australiërs winnen eerste Ashes-match

De Australische cricketers hebben de eerste van vijf testmatches om de Ashes van Engeland gewonnen. Ricky Ponting, Justin Langer en Mike Hussey leidden hun ploeg gisteren naar de overwinning in de cricketwedstrijd die sinds 1877 tussen beide landen wordt gespeeld. Australië kwam in Brisbane tot een score van 346/3 na 90 overs.

De Australische Skipper Ponting was de grote uitblinker van de bij vlagen spectaculaire wedstrijd. Met 137 (not out) scoorde hij zijn 32ste century. Justin Langer bezorgde gastheer Australië een vliegende start met 82 runs.

Ponting toonde zich na afloop opgetogen over de overwinning, maar waarschuwde voor te veel optimisme. „We zijn prima van start gegaan, maar het is en blijft een start. Voor hetzelfde geld hebben we op de tweede dag een dip – ik heb dat in het verleden wel vaker meegemaakt.”

De beste bowler aan Engelse zijde was captain Andrew Flintoff die de wickets nam van Langer en Matthew Hayden. De linkshandige spinner Ashley Giles pakte het wicket van Damien Martyn.

De Australiërs zijn zwaar favoriet om de cricketwedstrijd te winnen. Na hun historische nederlaag van vorig jaar – toen de Engelsen de Ashes na zestien jaar wisten te heroveren – heeft de ploeg wat goed te maken. Vorige maand deelden de Australiërs op Indiase bodem al een flinke tik uit toen ze met veel machtsvertoon het toernooi om de Champions Trophy wonnen, ten koste van Engeland.

De volgende vier testmatches worden de komende dagen in Adelaide, Perth, Melbourne en Sydney gespeeld.

Rectificatie / Gerectificeerd

In het bericht Australiërs winnen eerste Ashes-match (23 november, pagina 16) staat dat de Australische cricketers de eerste van vijf testmatches hebben gewonnen. Het team is gisteren tegen Engeland de openingsdag van de eerste van vijf testmatches van de Ashes goed begonnen.