Aernout Mik

Oorlog is vooral verveling. Dat toont ook Raw Footage, de nieuwe videoinstallatie van kunstenaar Aernout Mik. Zijn video laat zien hoe het lange wachten zijn tol eist: soldaten hangen maar wat rond, en af en toe wordt er geschoten, je ziet niet waarheen of waarop. De beelden zijn gemaakt tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavië. Mik laat ze in het Utrechtse BAK zien op twee schermen, alsof hij ten minste twee tegenover elkaar staande machten presenteert. Aernout Mik t/m 24 dec in BAK, Lange Nieuwstraat 4, Utrecht. Wo t/m za 12-17u, zo 13-17u.

Oorlog is vooral verveling. Dat toont ook Raw Footage, de nieuwe videoinstallatie van kunstenaar Aernout Mik. Zijn video laat zien hoe het lange wachten zijn tol eist: soldaten hangen maar wat rond, en af en toe wordt er geschoten, je ziet niet waarheen of waarop. De beelden zijn gemaakt tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavië. Mik laat ze in het Utrechtse BAK zien op twee schermen, alsof hij ten minste twee tegenover elkaar staande machten presenteert.

Aernout Mik t/m 24 dec in BAK, Lange Nieuwstraat 4, Utrecht. Wo t/m za 12-17u, zo 13-17u.