Acteur Kevin Spacey weer te zien in een Broadway-productie

New York. Acteur Kevin Spacey zal weer te zien zijn in de Broadway-productie A Moon for the Misbegotten. De acteur vertolkt in het stuk van Eugene O`Neill de rol van de mislukte alcoholistische acteur James Tyrone Jr. De productie, onder regie van Howard Davies, komt naar New York na succes te hebben geboekt in het Old Vic Theatre in Londen, waar Spacey artistiek directeur is. De nu 47-jarige acteur speelde in 1986 voor het eerst in een toneelstuk van O`Neill, in de klassieker Long Day`s Journey into Night. Daarin speelde hij eveneens de rol van James Tyrone Jr. De laatste keer dat Kevin Spacey speelde op Broadway was in 1999 in O`Neills stuk The Iceman Cometh, dat ook werd geregisseerd door Davies. A Moon for the Misbegotten heeft vier andere Broadway-bewerkingen gekend. De laatste bewerking, in 2000, met in de hoofdrollen Cherry Jones en Gabriel Byrne, werd 120 keer opgevoerd.