www.nrc.nl

Lekkage. Hans Beerekamp en Janine Prins zijn op hun Expeditie Europa inmiddels in Zwitsland beland. Hun verbouwde Mercedes vrachtwagen kampt momenteel met een lekkage. „Het lijkt wel of het altijd regent, wanneer ik in Zwitserland ben. Op zich hoeft dat geen bezwaar te zijn, maar we hebben net een kleine lekkage ontdekt in de bus, aan het voeteneinde van het bed. Het zet nog niet echt door, maar zou problemen kunnen geven, wanneer het water zo gestaag uit de hemel blijft vallen als het nu doet. Het ergste is dat de oorzaak niet gemakkelijk te lokaliseren valt, er zijn verschillende roestplekjes die in aanmerking komen, en water loopt altijd op onvoorspelbare manieren naar beneden.” www.nrc.nl/ee

Russisch keukentafeldebat. Coen van Zwol, correspondent in Moskou, blogt over de vergiftiging van gewezen KGB-kolonel Litvinenko. ,,Al met al neig ik ertoe de dader in de lugubere wereld rond verbannen oligarch Berezovski te zoeken. Iemand die wilde dat vanaf Litvinenko een grote vette rode pijl richting het Kremlin wees. Wie heeft er belang bij? Het Kremlin zeker niet. Zoals criticaster Joelia Latoenina opmerkt: ‘Dit is een nogal cruciale mijlpaal, die zonder twijfel het Russische imago in de wereld beïnvloedt.’ En niet in positieve zin. (...) Litvinenko vormde geen acuut gevaar, hij gold als radertje in de propagandamachine van aartsintrigant Berezovski. Die heeft overigens wel belang bij zijn dood. Of de nieuwe KGB vergiftigde hem expres zo lomp zodat wij hen niet zouden verdenken van....maar hier hou ik op, straks wordt dit nog zo’n paranoïde Russisch keukentafeldebat.”

www.nrc.nl/moskou

Lekkage. Hans Beerekamp en Janine Prins zijn op hun Expeditie Europa inmiddels in Zwitsland beland. Hun verbouwde Mercedes vrachtwagen kampt momenteel met een lekkage. „Het lijkt wel of het altijd regent, wanneer ik in Zwitserland ben. Op zich hoeft dat geen bezwaar te zijn, maar we hebben net een kleine lekkage ontdekt in de bus, aan het voeteneinde van het bed. Het zet nog niet echt door, maar zou problemen kunnen geven, wanneer het water zo gestaag uit de hemel blijft vallen als het nu doet. Het ergste is dat de oorzaak niet gemakkelijk te lokaliseren valt, er zijn verschillende roestplekjes die in aanmerking komen, en water loopt altijd op onvoorspelbare manieren naar beneden.”

www.nrc.nl/ee