who's next

Vandaag

Robert van de Roer bespreekt nrc.next met premier Jan Peter Balkenende en praat over een kieswijzer met redenen om voor of tegen de verschillende partijen te stemmen. Hoe kijkt Balkenende tegen deze kieswijzer aan en wat verwacht hij vandaag?

Gisteren

Schrijver Joost Zwagerman, die strategisch PvdA stemt, zei over de zwevende kiezer: „Tegenwoordig schaamt niemand zich meer dat-ie het eigenlijk niet weet. Ook niet dat ze hun keuze moeten laten afhangen van de stemwijzer. Het succes van het CDA is de wraak van de provincie. Een proteststem tegen de Randstad. Het laat zien: ‘Balkenende, dat zijn wij’.” Heeft Zwagerman nog advies voor de lijsttrekkers? „Je moet niet gaan beantwoorden aan de ziekelijke labiliteit van de kiezer.”

Elke werkdag om 12.40u. en 17.45u. (herh.) op RTL7 en via www.nrc.nl/whosnext.