Toch weer aanwijzing Palme-zaak

Zweedse duikers hebben in een meer een revolver gevonden die mogelijk is gebruikt voor de moord op premier Olaf Palme in 1986.

Op aanwijzing van de boulevardkrant Expressen, die daarover was getipt, hebben duikers gisteren opnieuw gezocht in een meer in de provincie Darlana, in het midden van het land. Op die plek, waar de politie al herhaaldelijk heeft gezocht naar een wapen, werd gisteren een Smith&Wesson gevonden die zeer waarschijnlijk in 1983 is gebruikt bij een overval op een postkantoor in Mockfjärd, een stadje in de buurt van het meer. Ditzelfde wapen is volgens de politie mogelijk het moordwapen in de Palme-zaak.

De revolver is naar een politielaboratorium gestuurd voor onderzoek. De politie zal met het wapen een kogel moeten afvuren om zeker te weten dat het gaat om het moordwapen, maar volgens deskundigen is het de vraag of dat nog mogelijk is. Technici van het laboratorium sluiten niet uit dat er nog andere sporen op het wapen gevonden worden, zoals DNA-materiaal of vingerafdrukken.

De destijds zeer populaire Olaf Palme werd vermoord na bioscoopbezoek in Stockholm. Zweden, trots dat de premier onbeschermd de straat op kon, was zeer geschokt door de moord. (AP, AFP)