Televisie Overige films

A Guy Thing (Chris Koch, 2003, VS). Moeizaam romantische klucht. Jason Lee staat op het punt te trouwen met Selma Blair, maar wordt op een ochtend wakker naast Julia Stiles. RTL5, 20.30-22.30u.

Pleasantville (Gary Ross, 1998, VS). Plezierige fantasie over twee Amerikaanse tieners uit de jaren negentig, die op magische wijze in een Amerikaanse sitcom uit de jaren vijftig terechtkomen. Hun aanwezigheid zorgt ervoor dat de zoete, zwart-witte wereld van Pleasantville langzaam in kleur verandert – en even zoet blijft. BBC1, 0.35-2.30u.

Wilde (Brian Gilbert, 1997, Engeland). De Engelse komiek Stephen Fry geeft schitterend gestalte aan titelheld en laat diens ‘bon mots’ klinken alsof hij ze net bedacht heeft in keurige kostuumfilm die oog heeft voor de tragiek van alle betrokkenen, maar gebukt gaat onder een gebrek aan baldadigheid en scherpte. ARD, 1.50-3.40u., nagesynchroniseerd.