Streep door de stad

Na al het verkiezingsgeweld – 30.000 van de 600.000 Nederlanders in het buitenland brachten een stem uit – even heel iets anders. Kunstenaar MOMO heeft met verf zijn naam op straat geschilderd, dwars door de stad. Echt veel moeite heeft hij er niet in gestoken want het kloddert gewoon over de stoep heen en je

momo.jpgNa al het verkiezingsgeweld - 30.000 van de 600.000 Nederlanders in het buitenland brachten een stem uit - even heel iets anders. Kunstenaar MOMO heeft met verf zijn naam op straat geschilderd, dwars door de stad.

Echt veel moeite heeft hij er niet in gestoken want het kloddert gewoon over de stoep heen en je moet goed naar de kaart van downtown Manhattan kijken om zijn naam erin terug te zien.

Maar het kunstwerk is niet te onderschatten, volgens de man zelf dan (die zijn echte naam niet kwijt wil). „Ik wilde proberen iets monumentaals te doen”, zegt hij in Time Out New York. „Uiteindelijk gaat de verf er wel vanaf, maar dan wordt het zelfs een mythe.” Misschien kan meneer MOMO op straat een beetje op zoek gaan naar bescheidenheid?