Peter Jackson maakt `The Hobbit` niet

Wellington. Regisseur Peter Jackson, die wereldwijd succes had met zijn Lord of the Rings-trilogie naar de boeken van J.R.R. Tolkien, zal niet ook de prequel The Hobbit regisseren. Dat verklaarde hij gisteren in een brief op een Lord of the Rings-website, Theonering.com. Filmstudio New Line Cinema had hem meegedeeld dat zonder hem met de film zou worden begonnen, schreef Jackson. New Line Cinema bezit de rechten van de productie. Een woordvoerder van Wingnut Films, Jackson`s productiemaatschappij in Nieuw-Zeeland, bevestigt dat de brief echt is. Jackson en New Line Cinema hebben een conflict over de betaling van Jackson voor deel 1 van de trilogie: The Fellowship of The Ring. De regisseur vindt dat hij te weinig betaald heeft gekregen en klaagt hiervoor de studio aan. ”Ik betreur het dat mijn betrokkenheid bij dit project zo tot een einde is gekomen,” zegt Jackson in de brief.