Morgen regenachtig

Na een aantal minder zachte dagen loopt de temperatuur vanaf morgen met naar zuidelijke richtingen gedraaide winden wederom op en wordt het zeer zacht. Zaterdag wordt het in het zuiden van het land op veel plaatsen zelfs 17 graden. Eerst is het nog wisselvallig, maar vanaf zaterdag gaat het minder vaak regenen en krijgt de zon steeds meer ruimte.

Vanavond trekt een storing langzaam het land binnen. Het eerst gebeurt dat in Zeeland, maar pas aan het begin van de nacht gaat het ook in het noordoosten regenen. De zuidenwind waait daarbij matig en aan zee vrij krachtig tot krachtig, kracht 5 tot 6. Vannacht blijft het overal regenen bij minima tussen 5 en 8 graden.

Morgenochtend regent het nog in het hele land, in de middag wordt het vanuit het westen droog en breekt de zon soms door. Aan zee valt nog een bui. In het zuidoosten duurt het tot in de avond voordat de regen verdwijnt. Er staat een matige tot krachtige, aan de kust harde zuidenwind die aan het eind van de ochtend langs de noordwestkust tijdelijk stormachtig kan zijn, windkracht 8. Met de zuidenwind wordt zachte lucht aangevoerd, waardoor het kwik oploopt naar ongeveer 11 tot 14 graden.

Vrijdag blijft het voor een groot deel van de dag droog en bij wat zon wordt het wederom 11 tot 14 graden. In het weekend wordt het nog zachter met op zaterdag de hoogste temperaturen met maxima rond 16 graden. Het is wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen blijft het droog.