KLM verscherpt controle op goedkope tickets

Amstelveen, 22 nov. KLM wil reizigers aanpakken die met een truc goedkoper vliegen. Ze boeken tickets vanuit een buitenlandse bestemming, maar stappen pas op Schiphol op. Daardoor kunnen ze gebruikmaken van goedkopere tickets die KLM soms in het buitenland aanbiedt. Deze passagiers houden zich volgens KLM niet aan de tariefsvoorwaarden, aldus een woordvoerder van het bedrijf vandaag. De truc kost de luchtvaartmaatschappij veel geld. Daarom zal vanaf begin volgend jaar iedereen worden geweigerd die op Schiphol met een dergelijk ticket incheckt. Het verschil moet dan worden bijbetaald. Het bedrijf verwacht dagelijks zo`n veertig mensen te betrappen. In het buitenland stunt KLM wel eens met de prijzen. Zo kan een reis van Düsseldorf via Schiphol naar New York goedkoper uitvallen dan een reis van Schiphol naar de Amerikaanse stad.