Internet Voorkeur

De site van Library thing.

Boekencatalogus. Library thing is een digitale catalogus en netwerksite voor boekliefhebbers. Op de site, die te vergelijken is met MySpace of Hyves voor boekenwurmen, kun je de boeken invoeren die je aan het lezen bent of al je boeken. Een groot voordeel van Library thing is dat je niet alle auteursnamen en titels hoeft in te tikken. Een paar woorden zijn genoeg. De rest haalt de site uit de databanken van o.a. Amazon en zestig bibliotheken. Je kunt ook een persoonlijk profiel aanmaken met informatie over je studie, werk, hobby’s, literaire voorkeuren, boekenverzameling enz. Andere Library thing-leden kunnen, net als bij My Space en Hyves, op de profielen reageren. Aan de hand van je eigen leesgedrag of de titels in je persoonlijke bibliotheek kun je suggesties van andere lezers krijgen. Je kunt ook op je weblog of homepage laten zien welke boeken je hebt of aan het lezen bent. Je kunt je boeken van tags voorzien, zoals dat ook bij de fotosite Flickr mogelijk is. Dat maakt zoeken gemakkelijker. Library thing heeft ruim 105.000 leden die samen meer dan 7,3 miljoen boeken hebben ingevoerd. De boeken zijn voorzien van 9 miljoen tags. Library thing is beschikbaar in diverse talen, waaronder Engels, Nederlands, Frans, Duits, Noors en Spaans.

Voor meer details:www.librarything.com