`Ex-KGB`er niet met thallium vergiftigd`

Londen. De voormalige KGB-agent, Alexander Litvinenko, die in een ziekenhuis in Londen vecht voor zijn leven, is niet vergiftigd met het metaal thallium zoals eerder werd gemeld. Dat heeft het ziekenhuis gisteren bekend gemaakt na een onderzoek. De artsen zeiden dat ze er nog steeds van overtuigd zijn dat de ex-KGB`er is vergiftigd, maar dat ze inmiddels naar andere middelen zoeken waarmee dat gebeurd kan zijn. De behandelend arts meldt dat de oorzaak wellicht nooit gevonden zal worden. Volgens een Italiaanse vriend van Litvinenko hebben ze alle twee enkele dagen voor de vergiftiging bedreigingen ontvangen via de email. Mario Scaramella zei dat hij Litvinenko ontmoette op de dag dat hij ziek werd om de mails te bespreken. Vrienden van de ex-KGB`er hebben Rusland ervan beschuldigd achter de vergiftiging te zitten. Moskou heeft die beschuldigingen ontkend.