Celtic door na zege op Manchester

In de ‘Battle of Britain’ heeft het Schotse Celtic gisteren Manchester United verslagen: 1-0. De hoofdrol in de beladen wedstrijd was weggelegd voor de Japanner Shunsuke Nakamura, die in de 81ste minuut uit een vrije trap scoorde. Zes minuten later kreeg Manchester nog een kans op de gelijkmaker, toen Thomas Gravesen een handsbal maakte. Maar Celtic-doelman Artur Boruc redde knap, toen Cristiano Ronaldo trachtte te verzilveren. Dankzij de overwinning gaat de Schotse ploeg door naar de volgende ronde.

Jan Vennegoor of Hesselink, de Nederlandse spits van Celtic, reageerde voor de camera’s van de NOS verheugd na de zege. „Dit is heel knap van ons”, sprak de oud-PSV’er. „Fantastisch om mee te maken. Heel erg mooi om verder de te gaan.”

Manchester United moet op 6 december tegen het Portugese Benfica plaatsing voor de achtste finales af zien te dwingen. De Portugezen wonnen gisteren met 3-0 van FC Kopenhagen. Benfica wist Manchester United vorig jaar uit te schakelen in de Champions League.

AEK Athene, dat derde in groep H stond, wist koploper AC Milan te verslaan: 1-0. De Grieken wisten zelden of nooit eerder een belangrijke zege in de Champions League te boeken. Het Italiaanse Milan is al wel zeker van de achtste finales. AC Milan speelt de laatste thuiswedstrijd tegen het Franse Lille.

FC Porto heeft gisteren in groep G een grote stap gezet naar de laatste zestien in de Champions League. De Portugese ploeg versloeg CSKA Moskou op eigen veld met 2-0. Drie dagen eerder vierde de Russische ploeg nog de prolongatie van de landstitel, overigens onder verdenking van dubieuze betalingen (‘aanmoedigingspremies’) aan tegenstanders van concurrenten in de kampioensrace. FC Porto dankte de knappe zege aan treffers van Ricardo Quaresma en Lucho Gonzalez.

In Groep E is Olympique Lyon groepswinnaar geworden na een 2-2 gelijkspel tegen Real Madrid.