Boekenvak wil 7 miljoen euro extra aan investeringen

AMSTERDAM. De Koninklijke Vereniging van het Boekenvak (KVB) wil dat er 40 procent meer in deze branche wordt geïnvesteerd, een bedrag van 7 miljoen euro. Dat staat in een manifest dat gistermiddag door KVB-voorzitter Elco Brinkman werd aangeboden aan de voorzitter van de Raad voor Cultuur, Els Swaab. In het manifest wordt onder meer gepleit voor meer mogelijkheden voor auteursbeurzen en bijzondere projecten van auteurs en uitgevers. Verder moet er meer aandacht komen voor de actuele vraag naar vertalers bijvoorbeeld in het Chinees, Hindi, Turks en Arabisch. omdat de wereldliteratuur beschikbaar moet zijn. Ook moet de mogelijkheid worden vergroot de Nederlandstalige literatuur buiten de eigen grenzen te presenteren. Daarbij is het van groot belang in nieuwe gebieden te investeren.