Atletenmanager Jos Hermens neemt advocaten in de arm

DEN HAAG. Atletenmanager Jos Hermens heeft de sportadvocaten Paul Scholten en Emile Vrijman in de arm genomen naar aanleiding van de strafklacht die de Duitse atletiekbond DLV tegen hem heeft ingediend bij de Duitse justitie. Volgens de DLV heeft Hermens de geneesmiddelenwet overtreden. De Nederlander ontkent elke betrokkenheid. Maandag maakte de DLV bekend dat in het dopingonderzoek naar de Duitse atletiektrainer Thomas Springstein en atleten Grit Breuer en Nils Schumann ook de naam van Hermens zou zijn opgedoken. De strafklacht is niet bij Hermens en zijn medewerkers van het bureau Global Sports Communication bekend. Vrijman en Scholten hebben de DLV schriftelijk om opheldering gevraagd. De advocaten overwegen ook namens Hermens een klacht wegens smaad in te dienen.