Zwaarbewapende jongen schiet op school in Duitsland

Emsdetten. Een oud-leerling die gisteren met vuurwapens en springstoffen bewapend zijn vroegere school in het Duitse Emsdetten (over de grens bij Enschede) bestormde, heeft vier leerlingen en een leerkracht met kogels verwond. Zeker twintig anderen liepen ademhalingsproblemen op door rookbommen die de jongen had laten afgaan.

De politie trof de 18-jarige Sebastian Bosse dood aan in het schoolgebouw. De explosieven die hij om zijn lichaam gebonden had, stonden op scherp. Bosse, die de Realschule (voor 11 tot 16-jarigen) vorig jaar had verlaten, was volgens bekenden een einzelgänger, agressief en geobsedeerd door vuurwapens. Dinsdag zou hij voor de rechter verschijnen omdat hij recentelijk was opgepakt met een doorgeladen vuurwapen.

Zondag zette hij filmpjes op internet waarin te zien is hoe hij in het bos rookbommen laat afgaan.