who's next

Gisteren: DJ Armin van Buuren zei over gehoorbeschadiging door harde muziek in disco’s: „Het is heel belangrijk mensen te wijzen op de gevaren. Maar we moeten ook niet te ver doorschieten in de voorlichting en de betutteling. Mensen kunnen ook zelf als ze last krijgen van hun oren even naar de gang lopen.” Van Buuren over zijn succes. „Zolang het publiek mij leuk vindt en naar mijn feesten komt, ga ik nog wel even mee.” DJ Armin van Buuren in zijn studio bij hem thuis op zolder voor een deel van zijn platencollectie. FOTO: BRAM BUDEL Vandaag Monique Snoeijen bespreekt nrc.next met deejay Armin van Buuren en praat met hem over gehoorbeschadiging door harde muziek in discotheken. Hoe kijkt Van Buuren, die door het Britse DJ Magazine is verkozen tot op een na beste deejay van de wereld, hier tegen aan? Budel, Bram

Vandaag

Monique Snoeijen bespreekt nrc.next met schrijver Joost Zwagerman en praat over de Oudelandstraat in Rotterdam-Zuid, al vier jaar de graadmeter voor hoe Nederland stemt. Van de PvdA naar Fortuyn en terug naar de PvdA, maar nu weten ze het niet. Wat vindt Zwagerman van de zwevende kiezer?

Gisteren:

DJ Armin van Buuren zei over gehoorbeschadiging door harde muziek in disco’s: „Het is heel belangrijk mensen te wijzen op de gevaren. Maar we moeten ook niet te ver doorschieten in de voorlichting en de betutteling. Mensen kunnen ook zelf als ze last krijgen van hun oren even naar de gang lopen.” Van Buuren over zijn succes. „Zolang het publiek mij leuk vindt en naar mijn feesten komt, ga ik nog wel even mee.”

Elke werkdag om 12.40u. en 17.45u. (herh.) op RTL7 en via www.nrc.nl/whosnext.