Volkswagen sluit deel fabriek België

Volkswagen sluit deel fabriek België Vorst, 21 nov. Werknemers van Volkswagen in het Belgische Vorst, bij Brussel, staken tegen de voorgenomen verplaatsing van de productie van de Volkswagen Golf naar Duitsland. Hierdoor gaan in België zo’n 3.500 van de 5.200 arbeidsplaatsen verloren, zo maakte de Duitse autofabrikant vandaag bekend. De maatregel is onderdeel van een omvangrijke reorganisatie bij Volkswagen, die ook autofabrieken in Duitsland treft. Foto Reuters Pagina 17 Volkswagen workers, who are on strike, wait at the main entrance of Volkswagen's Brussels plant November 21, 2006. German carmaker Volkswagen said on Monday it did not plan to close its Brussels plant but that managers would meet on Tuesday to discuss a restructuring plan. REUTERS/Thierry Roge (BELGIUM) REUTERS