Verhuizing van kunstcentrum De Appel afgeblazen

Amsterdam. Kunstcentrum De Appel zal niet verhuizen naar het voormalige ROC-gebouw aan de Westerstraat in Amsterdam. Het dagelijks bestuur van het stadsdeel besloot donderdag dat ontwerper Marcel Wanders er zijn plan voor een cultureel verzamelgebouw mag realiseren. Wanders zal een deel van het gebouw gebruiken voor zijn ontwerpstudio en het label Moooi. De overige ruimtes worden verhuurd aan kleine creatieve bedrijven. Directeur Ann Demeester van De Appel wilde van het gebouw een centrum voor beeldende kunst maken, waarin naast ateliers voor kunstenaars ook ruimte moest komen voor instellingen als Montevideo en de galeries van Paul Andriesse en Juliette Jongma. Het huurcontract van de huidige locatie loopt eind 2009 af. Dan zal De Appel moeten verhuizen. (NRC)