Radio Voorkeur

Desmet live. Columniste van NRC Handelsblad Elsbeth Etty praat over het boek God als misvatting van evolutiebioloog Richard Dawkins dat gezien wordt als een een vurig pleidooi voor atheïsme. Verder aandacht voor de voorstelling Othello van Het Nationale Toneel en Kester Freriks over de Herman Brood-expositie in het Groninger Museum en de film Wild Romance. Radio 5, 18.00-19.50u.

De avonden. Gesprek met de Zwitserse kunstenaar Moritz Ebinger die een boek maakte gebaseerd op verhalen van honderden Zuid-Hollandse scholieren. Verder regisseur Johan Simons over het schilderij Lam Gods, van de gebroeders Van Eyck, dat te zien is in de Sint-Baafskathedraal te Gent. En aandacht voor De Woorddansers uit Rotterdam. Concertzender, 20.04-22.00u.

Met het oog op morgen. Laatste verkiezingsuitzending met CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende. Radio 1, 23.04-24.00u.

Casa luna. Gesprek met minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot over de verkiezingscampagne en de toekomst van Nederland en Europa. Radio 1, 0.04-1.00u.