Partij regelt ingezonden brieven

De PvdA en het CDA laten groepen vrijwilligers ingezonden brieven sturen naar kranten om de campagne te beïnvloeden. De PvdA heeft een ‘schrijverspoule’ van enkele tientallen mensen, die vanuit het partijbureau suggesties krijgen over welke onderwerpen brieven naar redacties gestuurd kunnen worden. Bij het CDA wordt gebruik gemaakt van „een cirkel van mensen om het CDA heen”, aldus een partijwoordvoerder.

Op een alleen voor leden toegankelijk deel van de PvdA-website stond gisterochtend een bericht van campagnemedewerker Pieter Paul Slikker: „De laatste dagen zijn ongelooflijk belangrijk. (...) Schrijven dus!” Een PvdA-woordvoerder zegt: „De een deelt liever folders uit, de ander schrijft liever brieven.” Het CDA hanteert een soortgelijke methode met „een groep mensen die het nieuws nauwgezet volgt en weet wat er in Den Haag speelt.”