Oud-renner Skibby bekent jarenlang dopegebruik in boek

KOPENHAGEN. De Deense oud-wielrenner Jesper Skibby heeft toegegeven in zijn actieve loopbaan allerlei verboden producten te hebben gebruikt. Dat meldt de voormalig renner van de Nederlandse ploeg TVM in een boek dat morgen verschijnt. De Deense krant Ekstra Bladet kwam gisteren met een voorpublicatie. ”Ik wil niet langer de slaaf zijn van mijn grote leugen. Ik heb jaren doping gebruikt”, bekent Skibby in zijn boek. ”Ik was een babbelaar, maar nooit heb ik de waarheid verteld. Al die tijd heb ik komedie gespeeld, me achter een masker verstopt, maar zo kan ik niet langer leven.” Skibby, die van 1989 tot 1998 voor de ploeg van Cees Priem reed, bekent onder anderen epo, anabole steroïden en cafeïne te hebben gebruikt. Hij leefde voortdurend in angst te worden gepakt bij controles.