Later zeer zacht

Morgen liggen de temperaturen nog rond normaal, maar aan het eind van deze week stijgt het kwik opnieuw tot hoge waarden. De oorzaak van de hoge temperaturen is dat aan de voorzijde van depressies boven de Atlantische Oceaan van oorsprong subtropische lucht wordt aangevoerd.

Vanavond valt in de kustprovincies een aantal buien, maar in het oosten van het land zijn er opklaringen en koelt het tijdelijk af naar lokaal 2 graden. ’s Nachts vallen in het hele land enkele buien en onder invloed van de bewolking loopt de temperatuur in het oosten dan weer iets op.

Morgen schijnt af en toe de zon, maar vallen er nog steeds buien. Bij een matige, tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 8 tot 10 graden. Later in de middag wordt het vooral in het binnenland droger. In de namiddag wordt de bewolking op nadering van een storing alweer dikker en ’s avonds gaat het vanuit het zuiden regenen. De neerslag breidt zich snel over het land uit en er volgt een regenachtige, zachte nacht.

Donderdag blijft het regenen, maar in de middag wordt de neerslag buiiger met mogelijk nog wat ruimte voor de zon. Met een naar zuid gedraaide wind wordt zachte lucht aangevoerd. Het wordt 10 graden in het noorden tot 14 graden lokaal in Limburg.

Vrijdag en zaterdag schijnt op sommige momenten de zon, maar vallen er ook enkele buien, vooral op zaterdag. De temperatuur loopt verder op met in het weekend mogelijk gemiddelden in de buurt van 15 graden.