Hyves voor boekenwurm

Website LibraryThing Bekijk de boeken netwerksite op: www.librarything.com LibraryThing.com

LibraryThing is een digitale catalogus en netwerksite voor boekenliefhebbers. Op de site, die te vergelijken is met een MySpace of Hyves voor boekenwurmen, kun je de boeken invoeren die je aan het lezen bent of desgewenst al je boeken. Een groot voordeel van LibrayThing is dat je niet alle auteursnamen en titels hoeft in te tikken. Een paar woorden zijn meestal genoeg. De rest haalt de site uit databanken van Amazon en zestig bibliotheken. Je kunt ook een persoonlijk profiel aanmaken met informatie over je literaire voorkeuren, boekenverzameling enz. Andere LibraryThing-leden kunnen net als bij MySpace en Hyves op de profielen reageren. Aan de hand van je eigen leesgedrag of de titels in je persoonlijke bibliotheek kun je suggesties van andere lezers krijgen. LibraryThing heeft ruim 105.000 leden die samen meer dan 7,3 miljoen boeken hebben ingevoerd. LibraryThing is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Engels en Nederlands.

Bekijk de boeken netwerksite op: www.librarything.com