Duitse atletiekunie dient strafklacht in tegen Jos Hermens

DARMSTADT, 21 nov. De Duitse atletiekunie (DLV) heeft bij het Openbaar Ministerie in Maagdenburg een klacht ingediend tegen Jos Hermens. De bond verdenkt de Nederlandse atletenmanager ervan dat hij de geneesmiddelenwetgeving heeft overtreden. De klacht tegen Hermens maakt onderdeel uit van een vooronderzoek van de DLV tegen oud-atleten Nils Schumann en Grit Breuer. Beider namen alsmede die van Hermens zijn naar voren gekomen in het strafproces tegen de Duitse atletiektrainer Thomas Springstein, die onlangs is veroordeeld voor het verstrekken van doping aan minderjarige atleten. Hermens vernam via de media van de strafklacht. De oud-atleet, herstellende is van een burn-out, is momenteel op vakantie op de Canarische Eilanden. ”Ik heb van officiële instanties niets vernomen en vind dit hoogst vervelend”, zei Hermens. ”Ik heb honderdtwintig atleten in mijn groep en weet echt niet alles van ze. Ik kan hier geen zinnig woord over zeggen, omdat ik gewoon van niets op de hoogte ben gebracht.”