Boek en interview O.J. Simpson geschrapt

NEW YORK. De Amerikaanse mediamagnaat Rupert Murdoch van News Corporation heeft gisteren besloten het boek If I did it, here`s how it happened van O.J. Simpson, over de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend niet uit te brengen. Ook de bijbehorende tv-interviews worden teruggetrokken. Murdoch zei gisteren ”het eens te zijn met het Amerikaanse publiek dat dit een ondoordacht project was”. Hij bood zijn excuses aan aan de nabestaanden, die eerder hun verontwaardiging uitten over de aanstaande publicatie en het interview, dat zou worden uitgezonden op de zender Fox. De voormalige football-grootheid Simpson werd in 1995 na een geruchtmakend proces vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw Nicole en haar vriend Goldman, hoewel bewijs in zijn richting wees. In het boek beschrijft Simpson hoe hij hen zou hebben vermoord, `als hij het gedaan zou hebben`. In het verleden heeft hij in een interview gehint op het feit dat hij achter de moorden zat.