Amerikaanse luchtaanval op Sadr City

Amerikaanse luchtaanval op Sadr City Bagdad, 21 nov. Een Iraakse jongen zit te huilen omdat zijn neefje is gedood bij een Amerikaanse luchtaanval op de shi’itische sloppenwijk Sadr City, bolwerk van de anti-Amerikaanse geestelijke Muqtada Sadr in Bagdad. De luchtaanval was bedoeld ter ondersteuning van een Amerikaans-Iraakse legeroperatie in Sadr City tegen leden van Sadrs militie, het Leger van de Mahdi. Het Amerikaanse leger meldde daarbij zeven strijders te hebben opgepakt die van ontvoeringen en sektarische moorden worden verdacht. Bij de luchtaanval vielen in totaal drie doden, onder wie volgens het Iraakse ministerie van Gezondheid een zes maanden oude baby. Een shi’itische parlementslid, Saleh al-Ukailli, zei zijn werk in het parlement op te schorten omdat de volksvertegenwoordiging „blijft zwijgen over misdaden als deze tegen het Iraakse volk”. Foto Reuters A boy cries after his nephew was killed after a U.S. air strike in Baghdad's Sadr city November 21, 2006. A U.S. air strike in Baghdad's Sadr City district killed at least three people on Tuesday when U.S.-led forces mounted their latest raid in the hunt for death squads and a kidnapped U.S. soldier, Iraqi officials said. U.S. military spokesman Colonel Christopher Garver said he was checking the reports. REUTERS/Kareem Raheem (IRAQ) REUTERS