Aanslag in Duitsland verijdeld

Zes mannen zijn in Duitsland gearresteerd wegens het voorbereiden van een aanslag op een Israëlisch vliegtuig. Ze hadden contact met iemand die toegang heeft tot de beveiligde zone van de luchthaven van Frankfurt en bereid was tegen betaling een bom aan boord van een toestel te brengen. Tegen de zes loopt een juridisch onderzoek wegens lidmaatschap van een terroristische organisatie.

De mannen zijn afkomstig uit Libanon, Koeweit, Irak en Jordanië. Een aantal leeft al jaren als asielzoeker in Duitsland. In juli legden ze contact met iemand die op het vliegveld werkt, maar men kon het niet eens worden over de hoogte van de vergoeding.

Volgens de Süddeutsche Zeitung stapte de contactpersoon op het vliegveld naar de politie, waardoor rechercheurs de onderhandelingen over de vergoeding voor het plaatsen van de bom konden volgen. De zes namen herhaaldelijk contact op met andere personen die bij het complot betrokken waren. De Duitse justitie kent deze mensen op de achtergrond niet.

Vorige week werd een van de zes gearresteerd in verband met een verkrachting. Omdat de politie bang was dat overige vijf zouden onderduiken werden de mannen vrijdag gearresteerd. Na huiszoekingen in de regio Rhein-Main werden de vijf zaterdag weer vrijgelaten. Duitse kranten gaan ervan uit dat bij de huiszoekingen geen overtuigend bewijsmateriaal is veiliggesteld. Volgens een aantal kranten hadden de mannen een toestel van de Israëlische maatschappij El Al op het oog.