7 redenen om uit te gaan

Jim Morrisons graf te Parijs Père Lachaise

Herberg ’t Volle Leven

Oude Willem 5, Appelscha. Telefoon (0516) 430 091. Keuken open: alleen op reservering.Categorie: Buiten

Fantastische plek bij het Drentsche Wold, om te onthaasten en te genieten van creatief inspirerend vegetarisch koken uit eigen tuin. Carpaccio van rode biet en een crème van mierikswortel of een lasagne van diverse groenten met een saus van gegrilde paprika. Kleurrijk en met liefde op het bord gedrapeerd. Naast de uitdaging die chef-kok Yt van der Ploeg vindt in de vegetarische keuken, maakt zij zich hard voor biologische ondernemen. Dineren kan alleen op reservering.uitstekend | Veel restaurants gezien en bij maar weinig zo lekker en speciaal gegeten. De keuken van Herberg Het Volle Leven is in één woord fantastisch, zowel in smaak als in presentatie. Twijfel niet, neem een kijkje en geniet, zouden wij willen zeggen. (14-10-2006 M.M. te Wateren)uitstekend | Er is één menu; maar dat is dan ook met de meeste zorg en creativiteit klaar gemaakt. Lokale ingrediënten, leuke combinaties, goede opmaak en een goed verhaal. Het was zo goed dat we er een week twee keer geweest zijn.(23-08-2006 T.K. te Doorn)eet en recenseer mee opwww.nrc.nl/iensuitstekend | Veel restaurants gezien en bij maar weinig zo lekker en speciaal gegeten. De keuken van Herberg Het Volle Leven is in één woord fantastisch, zowel in smaak als in presentatie. Twijfel niet, neem een kijkje en geniet, zouden wij willen zeggen. (14-10-2006 M.M. te Wateren)

uitstekend | Er is één menu; maar dat is dan ook met de meeste zorg en creativiteit klaar gemaakt. Lokale ingrediënten, leuke combinaties, goede opmaak en een goed verhaal. Het was zo goed dat we er een week twee keer geweest zijn.(23-08-2006 T.K. te Doorn)

eet en recenseer mee opwww.nrc.nl/iens

2 jazz-jamsessie

Urban Music Sessie

Utrecht: Stichting Jazz en Geïmproviseerde Muziek,Varkenmarkt 2. Tijd: 22.30u. Toegang: gratis Inl: www.sjujazz.nl

„Hou je van groovende - urban - popmuziek? Bespeel je goed je instrument, zing of rap je, ben je een lekkere scratcher of beatmaker? Kom luisteren en/of speel mee tijdens de Open Urban Music Sessie hosted by Erwin Willemse (Aiight!!) en Arrien Molema (Room Eleven): groove, improvisatie en interactie!” Wat een enthousiasme, waarmee de Stichting Jazz en Geïmproviseerde Muziek uitnodigt. En dat terwijl de SJU al in 1977 werd opgericht ter ‘bevordering van de jazz en aanverwante muziek’.

3 MUZIEK/BEWEGING

Klinkende Beweging

Amsterdam: Concertgebouw Kleine zaal. Tijd: 19.00u & 21.15u. Inl: 020-6718345 & www.concertgebouw.nl

Bewegingstheater Bewth en fluitiste Abbie de Quant hebben een programma samengesteld waarin de Kleine Zaal van het Concertgebouw zelf centraal staat. In overeenstemming met de functie van het gebouw zal fluitiste Abbie de Quant steeds het tweede middelpunt vormen. Met werken van Jeths, Takemitsu, Petrassi, Debussy en Van Goudoever. Al meer dan dertig jaar maakt Bewth voorstellingen op de meest uiteenlopende locaties: scheepswerven, fabriekshallen, musea, zoals Beelden aan Zee en publieke gebouwen.

4 LEZING

Jim Morrison

Groningen: Filmtheater Images, Poelestraat 30. Tijd: 16.30u. Entree: 4 euro. Inl: www.rug.nl/studium

René van Stipriaan geeft in het kader van de lezingencyclus Rock ’n Roll Heroes een voordracht met muziek- en beeldfragmenten over Jim Morrison. Door zijn vroege dood ontstond rond Jim Morrison de legende van een onbegrepen genie. Inmiddels weten we meer; over zijn drankprobleem, zijn onhandelbaarheid, en over de eigenaardige samenwerking in zijn band The Doors. René van Stipriaan publiceerde vorig jaar het boek Ooggetuigen van de Rock’n Roll.

5 THEATER

Grensgevallen

Rotterdam: Schouwburg. Tijd: 20.30u. Inl/res 010-4118110 & www.schouwburg.rotterdam.nl

De Deense schrijver Peter Høeg schreef met zijn boek Grensgevallen een min of meer autobiografisch werk. De roman gaat over het leven op een strenge kostschool. Hier komen vier kinderen bij een strenge rector en zijn lieftallige assistente terecht. Geleidelijk komen ze erachter dat ze voor een gruwelijk onderzoek worden misbruikt. Knappe voorstelling door Theater Oostpool over opvoeden, vrijheid en geweld.

6 FILOCAFÉ

Felix & Sofie: Me, Myself and I

Amsterdam: Felix Meritis. Tijd: 20.00u. Inl: www.felix-en-sofie.nl

Het filosofisch café van Felix & Sofie begint met een column door psycholoog en filosoof Kees Kraaijenveld. Hierna volgt een interview met Harry Kunneman door Sandra Toom. In Voorbij het dikke-ik. Bouwstenen voor een kritisch humanisme beschrijft Harry Kunneman hoe de bevrijding van het autonome individu te ver is doorgeslagen. Na de pauze gaan Frans Schalkwijk (psycho-analyticus) en Arend-Jan Heerma van Voss (VPRO) in gesprek over Schalkwijks boek Dit is Psychoanalyse. Wat hebben we tegenwoordig nog aan de psycho-analyse? Gespreksleiding: Tiers Bakker.

7 LEZING

Carl Rohde's Coolhunters

Utrecht: Aula van het Academiegebouw, Domplein 29. Tijd: 21.00u. Toegang: gratis. Inl: www.sg.uu.nl

De cultuurjagers van Carl Rohde spotten de allernieuwste trends in de praktijk. Aan de Universiteit Utrecht werkt hij aan de wetenschappelijke theorie die deze processen verklaart en voorspelt. Vanavond vertelt Rohde in zijn lezing over de cultuursociologie van de ‘gemedialiseerde’ samenleving en het ‘cool hunt’ project. Wie zijn de cultuurdragers? En welke rol spelen de media en ouderwetse mond tot mond reclame?