www.nrc.nl

Malle jurkjes. Coen van Zwol blogt over mogelijke toetreding van Rusland tot de wereldhandelsorganisatie WTO. „Ze zijn weer dikke vrienden, George en Vladimir. Zondag tekenden ze 800 pagina’s protocol voor toetreding van Rusland tot de wereldhandelsorganisatie WTO. Daarna trok iedereen een mal jurkje aan. Goedkope gebaren voor Bush onder de huidige omstandigheden, betoogde ik eerder. Als het door Democraten gedomineerde Congres het WTO-akkoord afschiet, valt Bush dat verder niet meer aan te rekenen. De Russen zien dat ook wel in, vandaar dat ze het ontkennen. Wat dan juist weer een bevestiging is. Minister Gref van Handel stelt dat het onverwacht vlotte akkoord niets met de machtswisseling in Washington heeft te maken. Als dat zo is, begin er dan ook niet over. www.nrc.nl/moskou Vietnam's President Nguyen Minh Triet walks in front of U.S. President George W. Bush (L) and Russian President Vladimir Putin, wearing Vietnamese 'ao dai' silk tunics, during the official photograph for the Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Summit in Hanoi November 19, 2006. REUTERS/Jim Young (VIETNAM) REUTERS

Handel in bont. „Ik weet niet wat het Europa-standpunt is van de Partij voor de Dieren, maar met dit nieuws uit Brussel moet lijsttrekker Marianne Thieme blij zijn”, schrijft correspondent Jeroen van der Kris op zijn weblog Brussel. „De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, komt vandaag met een voorstel om de handel in bont van katten en honden te verbieden. ‘Er zijn bewijzen dat bont van honden en katten op de markt wordt gebracht als synthetisch materiaal of als bont van andere dieren’, aldus een verklaring. Volgens dierenrechtenorganisaties zouden er in Azië, met name in China, jaarlijks twee miljoen katten en honden worden afgemaakt waarvan het bont onder valse voorwendselen wordt verhandeld. Er worden dekens, jassen, én speelgoed van gemaakt.

www.nrc.nl/brussel

Malle jurkjes. Coen van Zwol blogt over mogelijke toetreding van Rusland tot de wereldhandelsorganisatie WTO. „Ze zijn weer dikke vrienden, George en Vladimir. Zondag tekenden ze 800 pagina’s protocol voor toetreding van Rusland tot de wereldhandelsorganisatie WTO. Daarna trok iedereen een mal jurkje aan. Goedkope gebaren voor Bush onder de huidige omstandigheden, betoogde ik eerder. Als het door Democraten gedomineerde Congres het WTO-akkoord afschiet, valt Bush dat verder niet meer aan te rekenen. De Russen zien dat ook wel in, vandaar dat ze het ontkennen. Wat dan juist weer een bevestiging is. Minister Gref van Handel stelt dat het onverwacht vlotte akkoord niets met de machtswisseling in Washington heeft te maken. Als dat zo is, begin er dan ook niet over.

www.nrc.nl/moskou