Wouter Bos gaat kopje koffie drinken met linkse leiders

Rotterdam. PvdA-lijsttrekker Wouter Bos gaat waarschijnlijk vandaag met de lijsttrekkers van GroenLinks en de SP praten over de mogelijkheid van een linkse coalitie. Dat zei hij gisteren in het tv-programma Buitenhof. Vorige week liet Femke Halsema (GroenLinks) weten dat ze graag met Bos en Jan Marijnissen (SP) wilde dineren om te praten over een linkse coalitie. Door de drukte van de campagne zal de ontmoeting zich beperken tot een gesprek bij een kop koffie. Wouter Bos zei in Buitenhof overigens dat hij ook ná het gesprek de mogelijkheid van andere coalities openhoudt. Van zijn kant zei premier Balkenende zondag voor BNN een voorkeur te hebben voor een coalitie met de VVD. Eerder in het weekeinde waarschuwde de premier op een verkiezingsbijeenkomst voor een linkse coalitie. Hij zei dat zo`n links kabinet wel oog zou hebben voor de collectieve sector, maar de marktsector zou ”veronachtzamen”.