Wie heeft de grootste?

De SGP dacht het grootste verkiezingsbord te hebben. Die van D66 en de Partij voor de Dieren is groter.

SGP lijst 9 billboard

De SGP heeft het grootste verkiezingsbord van Nederland. Dat kondigde de partij van Bas van der Vlies donderdag aan. Onzin, zegt Esther Ouwehand, nummer 2 van de Partij voor de Dieren. „Dat hebben wij.” De SGP is wegens haar vrouwenstandpunt verstoken van overheidssubsidie. Niettemin heeft de christelijke partij het voor elkaar gekregen om een imposant digitaal billboard te doen verrijzen, langs de A27 bij Gorinchem. Vrijdagmiddag werd het 21 vierkante meter grote bord door lijsttrekker Bas van der Vlies onthuld. „Groter is er niet,” dacht een woordvoerder.

„Dat is er wel,” zegt Esther Ouwehand. Want langs de A1 bij Muiden onthulde schrijfster/actrice Karen van Holst Pellekaan, lijstduwer van de Partij voor de Dieren, een zo mogelijk nog imposanter stuk campagnemateriaal. Gespannen tussen twee hoogwerkers hangt daar een doek van zes bij twintig meter met de tekst ‘Kies Partij voor de Dieren'.

Niet terecht dus, vindt de Partij voor de Dieren, dat de SGP koketteert met het grootste verkiezingsbord. Ondanks dat het bij de dierenliefhebbers om een doek gaat, „valt het allemaal onder, wat in jargon heet, de categorie ‘megaboard’. En daarin zijn wij toch echt de grootste.”

Dat ook D66 een groter verkiezingsbord heeft, was niet bekend bij de SGP. Langs de A4 bij Roelofarendsveen prijkt D66-lijsttrekker Alexander Pechtold al enige tijd in 12 bij 5 meter formaat, daar waar schaars geklede dames op een billboard iets verderop 0900-nummers aan de man brengen. Dat de SGP’ers Pechtolds bord niet hebben willen zien, is dus misschien wel te verklaren. (BH)

Bijdragen: Bart Hinke, Egbert Kalse