`Weer een blogger opgepakt in Egypte`

Cairo. In Egypte is gisteren de auteur gearresteerd van een weblog dat zich kritisch uitlaat over de Egyptische regering. Dat meldt de mensenrechtenorganisatie Arabic Network for Human Rights Information. Weblogger Rami Siyam (www.ayoubelmasry.blogspot.com) zou samen met drie andere bloggers zijn opgepakt in Cairo. De andere arrestanten zouden na verhoor weer zijn vrijgelaten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken verklaarde in een reactie geen weet te hebben van een arrestatie. De Egyptische politie is de laatste maanden herhaaldelijk opgetreden tegen kritische webloggers. De politie pakte deze maand al een bekende blogger op, na eerder dit jaar al drie bloggers enkele weken te hebben vastgezet. Reporters Zonder Grenzen heeft Egypte op de landenlijst van ergste `internetvijanden` gezet.