Televisie Overige Films

* Se souvenir des belles choses (Zabou Breitman, 2002, Frankrijk). Isabelle Carré kreeg een César (de Frans Oscar) voor beste actrice voor hoofdrol van ongewoon jonge (32) Alzheimer-patiënte. In gevoelig regiedebuut over de functie van het geheugen krijgt ze een relatie met een lotgenoot uit de revalidatie-kliniek (Bernard Campan). TV5, 18.30-20.15u.

Vertical Limit (Martin Campbell, 2000, VS). Op de hoogste toppen van de K2 gesitueerde actiefilm annex familiedrama grossiert in emotionele mokerslagen. Chris O’Donnell onderneemt reddingsexpeditie voor zijn in een ijsspelonk gevangen zus Robin Tunney. SBS6, 20.30-22.30u.

Sweet November (Pat O’Connor, 2001, VS). In romantische dramadraak is Keanu Reeves een snelle reclamejongen die nodig eens een lesje in menselijkheid moet hebben. Dat krijgt hij van Charlize Theron. Zij belooft van hem een vrijer en blijer mens te maken, mits hij zich één maand aan haar durft over te leveren. Net5, 20.30-22.55u.

Le locataire (Roman Polanski, 1976, Fr/VS). Polanski doet zijn Repulsion (1965) dunnetjes over in psychologische thriller over archivaris (Polanski zelf) die ten prooi valt aan grotestadsparanoia en de identiteit aanneemt van de vorige, suïcidale bewoonster van zijn Parijse appartement. Ook met Isabelle Adjani. Arte, 20.40-22.45u.

Les années campagne (Philippe Leriche, 1991, Fr). Speelfilmdebuut biedt ouderwets portret van volwassenwording op het platteland. Met Charles Aznavour en Françoise Arnoul als grootouders. Morgen, TV5, 14.25-16.15u.

Cactus Flower (Gene Saks, 1969, VS). Onderhoudende adaptatie van Broadway-komedie. Tandarts Walter Matthau heeft iets met Goldie Hawn maar houdt eigenlijk van zijn stijve assistente Ingrid Bergman. Voor eerste echte bijrol kreeg Goldie Hawn een Oscar. Morgen, BBC2, 14.35-16.15u.