Televisie Film van de dag

Raising Arizona. De tweede film van de gebroeders Coen is een absurdistische komedie met het idioom van een stripverhaal waarin de draak wordt gestoken met de modieuze voorliefde van Hollywood voor zuigelingen. Het hectische Raising Arizona haalt weldadig satirisch uit naar de achillespezen van het conventionele Amerikaanse gezinsleven. Als hun huwelijk kinderloos blijft, stelen een onverbeterlijke kruimeldief (Nicolas Cage) en een ex-politieagente (Holly Hunter) een van de baby’s van een vijfling uit het gezin van een meubelgigant – een baby zal hij toch niet missen. Waarna het kind de inzet van een grootscheepse achtervolging wordt. De Coens houden van situaties waarin personages met buitenissige namen – wat te denken van Hi en Edwina McDunnough (Cage en Hunter) en Nathan Arizona Huffhines Sr. (de meubelgigant)? – in het Amerikaanse achterland.(Joel en Ethan Coen, 1987, VS), BBC 1, 0.45-2.15u.

André Waardenburg