Regen en pittige buien

Regen en buiengebieden trekken de komende dagen over ons land. De temperaturen liggen hierbij rond of iets boven normaal, maar vanaf donderdag wordt het opnieuw zachter. Vanavond trekt een regenstoring verder oostwaarts. In het westen van het land wordt het geleidelijk droger, maar in het oosten blijft het af en toe regenen. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige, zuidenwind die geleidelijk naar het zuidwesten draait. Ook ’s nachts regent het in het oosten nog af en toe en in de kustprovincies valt dan een enkele bui. Het wordt niet kouder dan een graad of 7.

Morgen overdag vallen in de kustprovincies en in het zuidoosten enkele buien. Elders is het daarentegen meest droog met soms wat zon. Het wordt circa 9 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Morgenavond en in de nacht naar woensdag worden de buien pittiger en vallen ze ook in het binnenland. Langs de kust kan het hagelen of onweren. Landinwaarts zijn er ook opklaringen en koelt het af naar rond 3 graden. In de kustprovincies wordt het rond 6 graden.

Woensdagochtend verdwijnen de buien en wordt het droog. De rest van de dag valt er nagenoeg geen neerslag en het wordt ongeveer 8 graden. Later op de middag en in de avond gaat het vanuit het westen opnieuw regenen. Vanaf donderdag wordt het zachter, maxima rond 12 graden, in het weekend misschien nog wat hoger. Het blijft (licht) wisselvallig.