Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met sopraan Cora Burggraaf die de rol van Zerlina in de opera Don Giovanni speelt. Na veel optredens in het buitenland treedt zij voor het eerst in Amsterdam op. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Schrijver Said el Haji vertelt over zijn nieuwe roman Goddelijke duivel dat een aanval is op de onzin die mensen zichzelf aanpraten. Verder Jogchem Niemandsverdriet, over zijn website nobodyhere.com die hij in 1998 begon. Er is nu een Engelse en een Japanse versie. Hij kreeg er in 2003 een Webby Award voor. Journaliste en liefhebster van het detectivegenre Rita van Veen praat over de Britse serie Inspector Morse. Concertzender, 20.04-22.00u.

Met het oog op morgen. Wouter Bos (PvdA-lijsttrekker) spreekt over de verkiezingen van woensdag en de politieke actualiteit. Radio 1, 23.04-24.00u.

Casa luna. PvdA-Senator Trude Maas noemt de debatten tussen ruziënde politici ‘ADHD-gekijf’ en roept dringend op tot praten over inhoud. Ook gaat het over de verkiezingen, vrouwen aan de top en onderwijs. Radio 1, 0.04-1.00u.