Palestijnen beschermen huizen

Palestijnen beschermen huizen Gaza, 20 nov. Buurtbewoners in Gaza zitten bij het huis van een Palestijnse militant, terwijl anderen zich binnen hebben verschanst. Israël besloot gisteren een geplande luchtaanval op dit huis en een andere woning af te gelasten wegens deze ‘menselijk schildactie’. Honderden Palestijnen hadden zich naar de huizen gehaast nadat het Israëlische leger de bewoners opdracht had gegeven onmiddellijk weg te gaan, een routinewaarschuwing voorafgaand aan een aanval. Volgens het leger worden wapens in de gebouwen opgeslagen. De Palestijnse Hamaspremier Ismail Haniyeh zei gisteren trots te zijn op „deze nationale houding. Het is de eerste stap naar bescherming van onze huizen.” Foto Reuters Palestinians sit outside the building of a militant in Gaza early November 19, 2006. The Israeli army cancelled a planned air raid on the home of a Gaza militant on Sunday after several hundred Palestinians barricaded themselves inside the building, an Israeli military spokesman and witnesses said. REUTERS/Mohammed Salem (GAZA) REUTERS