Ontsnapte tbs’er gepakt

Een gevaarlijke tbs’er die zaterdag tijdens een familiebezoek in Sittard aan zijn begeleiders ontsnapte, is gisteren opgepakt. Dat liet het Openbaar Ministerie weten. Agenten konden de 53-jarige man op straat in Sittard aanhouden.

De tbs’er is veroordeeld voor onder andere een aantal brandstichtingen. De politie gaf van het weekend een opsporingsbericht uit omdat zij meende dat de kans bestond dat hij zich hier weer schuldig aan zou maken. De man werd behandeld in de Oostvaarderskliniek in Utrecht.

Onlangs ontsnapten ook al twee tbs’ers tijdens verlof. Die zaten in de kliniek De Kijvelanden in Portugaal. In oktober maakte een patiënt zich uit de voeten en vorige week woensdag ging een man tijdens een bezoek aan een begraafplaats er vandoor. Hij is veroordeeld voor een vermogens- en een zedendelict en is nog steeds spoorloos. VVD en PvdA sluiten niet uit dat minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie dinsdag naar de Tweede Kamer wordt geroepen om tekst en uitleg te geven over de tbs-ontsnappingen. (NRC)