Ontsnapte tbs`er dag later aangehouden

Sittard, 20 nov. Een gevaarlijke tbs`er die zaterdag tijdens een familiebezoek in Sittard aan zijn twee begeleiders ontsnapte, is gisteravond aangehouden. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De 53-jarige man was veroordeeld voor een aantal brandstichtingen. Volgens een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie zit de man tien jaar in een tbs-kliniek. Hij werd behandeld in de Oostervaarderskliniek in Utrecht. Alle tbs-verloven in de twee vestigingen van deze kliniek, in Utrecht en Amsterdam, zijn voor onbepaalde tijd stopgezet. De ontsnapping van de 53-jarige man is de vierde vlucht van een tbs`er in twee maanden tijd. Vorige week woensdag ontkwam een 30-jarige man uit Geleen, toen hij onder begeleiding een bezoek bracht aan een begraafplaats in Heerlen. Deze man is nog voortvluchtig.