Nader bekeken

Tientallen supporters van ADO Den Haag betraden gisteren het speelveld van het Zuiderpark, waarna scheidsrechter Ruud Bossen de competitiewedstrijd tussen de thuisclub en Vitesse definitief stillegde. Na overleg met verschillende partijen werd besloten dat de resterende 33 minuten gisteren niet meer uitgespeeld zouden worden. Het komt zelden voor dat een duel in het betaald voetbal niet op dezelfde dag wordt uitgespeeld. De laatste keer dat een wedstrijd wegens ongeregeldheden werd gestaakt was op 16 oktober. Toen speelde ADO Den Haag thuis tegen PSV. Spreekkoren in de richting van scheidsrechter René Temmink vormden de reden om af te fluiten. Destijds besloot burgemeester Wim Deetman dat er niet verder gespeeld mocht worden. Het komt regelmatig voor dat een eredivisiewedstrijd kortstondig wordt stilgelegd en na een ‘afkoelingsperiode’ wordt hervat.