Hulpverleners mishandeld

Klazienaveen, 20 nov. De politie heeft twee inwoners uit Klazienaveen aangehouden die ervan worden verdacht in zaterdagnacht twee ambulancemedewerkers te hebben mishandeld en bedreigd. Dat meldde de politie gisteren. Het gaat om een 15-jarige jongen en een 21-jarige man. De twee hulpverleners gaven in een woning in de Drentse gemeente medische zorg aan een onwel geworden 24-jarige man. De twee verdachten die ook in het huis waren, bedreigden de hulpverleners en schopten en sloegen hen. Eind oktober maakte minister Remkes (Binnenlandse Zaken, VVD), na eerdere gevallen van agressie tegen hulpverleners, maatregelen bekend om geweld en agressie tegen mensen met een publieke taak terug te dringen. Een van de maatregelen is dat het Openbaar Ministerie een twee keer zo hoge straf gaat eisen tegen mensen die geweld gebruiken tegen hulpverleners en andere publieke dienstverleners.